Nam najljubša je tista, čisto klasična sadna pita.
Sestavine za testo:
- 500 g riževe moke
- 250 g masla
- 100 ml vode ali zelenjavne pijače
- 20 g svežega kvasa
- 1 čajna žlička sladkornega trsa
- 180 g indijskega trpotca
- 150 ml vode
- 100 g trsnega sladkorja
- 1 ščepec soli
- 1 čajna žlička pecilnega praška
Sestavine za nadev:
- 2 kg jabolk
- 100 g trsnega sladkorja
- 1 kavna žlička cimeta
- nekaj domače marelične marmelade ali češnjeve
Priprava:
TESTO: najprej pripravimo kvas – temu dodamo toplo vodo in žičko sladkorja. V toplo vodo namočimo tudi indijski trpotec. V skledo damo preostale sestavine, jim dodamo vzhajan kvas, trpotec in vse skupaj z rokami zgnetemo. Oblikujemo hlebček, ga ovijemo s folijo za živila ali položimo v hladilnik za pol ure, lahko tudi dlje.
NADEV: jabolka naribajte na večje kose, dodajte trsni sladkor in cimet.
Testo razdelite na dva dela. Enega položite v model in namažite z marmelado. Nato dodate jabolčni nadev. Z drugo polovico pokrijemo pito.
PEČEMO: v ventilacijski pečici pri 175 stopinjah 35-40 minut.
RECEPT JE PRIPRAVILA: Kisné Fárijev Babettov recept ? ABSORICE brand – veganski izdelki