“So fudgy”, naravno sladkani, brez olja, brez moke in brez glutena
Sestavine:
1 konzerva črnega fižola
1/2 skodelice datljev
1 x “flex egg” – vegansko zamenjavo za jajce ⠀
1 žlica proteinov THW Plantforce Synergy Čokolada
2-4 žlici kakava v prahu (odvisno od čokolade, ki jo želite) ⠀
1 čajna žilčka vanilije (ekstrata)⠀
1 čajna žlička pecilnega praška
rastlinsko mleko za mešanje
1/4 skodelice čokoladnih koščkov (neobvezno)
Priprava:
- Ogrejte pečice do 180 stopinj Celzija.
- Pripravite “flex eggs” – vegansko različico jajca in pustite, da počiva nekaj minut.
- Sperite fižol in jih zmeljite skupaj z datlji in miksajte, dokler ni vse precej gladko.
- Dodajte preostale sestavine, razen čokoladnih koščkov in mešajte do gladkega, dodajaj rastlinsko mleko, da bo lažje.
- Gladko maso zlijte v pekač obložen s pergamentnim papirjem in pečemo 25-30 minut. Preverite z zobotrebcem, če je dovolj pečeno.
- Odstranite in pustite, da se popolnoma ohladi.Predlagam vam, da jih hranite v hladilniku, saj bodo postali čvrstejši, vendar še vedno ohranili bogat čokoladni okus.
Dober tek!